Redactie

Slideshow: Opvallende tech-nieuwtjes

Op CES is ook heel wat minder bekende technologie te zien die innovatief voor de dag komt. We brengen een aantal van die nieuwtjes voor onze camera.

Haier besturing met ogen
We besturen onze televisies met allerlei remotes, smartphones, stem en gebaar. Bij Haier hebben ze nu ook een besturing met de ogen getoond. De opstelling ziet er niet echt stijlvol uit, want de camera die je ogen volgt moet vrij dicht bij de kijker staan. De demo was anderzijds erg goed en leek prima te werken.
 


DTS Play-Fi
Draadloos muziek streamen door heel het huis is niks nieuws. Met Play-Fi wil DTS een aantal bestaande problemen opvangen. Zo kan muziek lossless gestreamed worden, een groot voordeel tegeonver typische Bluetooth streaming en is de tech ook klaar voor multi-source, multi-room. Het systeem gebruikt gewoon WiFi en fabrikanten kunnen een licentie kopen om het te integrereren in hun toestellen. Phorus heeft toestellen klaar, voorlopig enkel voor de US markt, maar er is ook al een deal met Asus.
 


Mobiele opslag
Wie echt heel veel, maar dan ook heel veel data met zich mee wil nemen kan bij Kingston binnenkort een 1TB (!) USB3.0 drive kopen. De prijs is nog niet gekend, maar aangezien de 512GB versie een slordige 1750 US dollar kost … Deel je regelmatig data op flash-cards of usb-stick met verschillende mensen? Dan is de W-Drive+ een leuk idee. Het is een eenvoudige kaardlezer met ingebouwde Wifi AccesPoint. Kingston brengt het vermoedelijk in de tweede helft van dit jaar op de markt.
 


Smart TV
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Fredio (www.fredio.tv) is een smarttv app die allerlei gratis content van grote en kleine zenders op het web aggregeert en mooi georganiseerd presenteert op het televisiescherm. De website kan je ook bezoeken vanop de computer of tablet.
 


Intelligent stroombeheer
Laadt je smartphone te traag op als je hem op een USB-aansluitingen op je computer aansluit? Of helemaal niet zoals je iPad? Met de ChargeDr van Digital Innovations is dat verleden tijd. Deze eenvoudige dongle plug je in de USB-slot op de computer, en je plugt je iPad in de USB-dongle. De dongle communiceert met het stroombeheer van de computer om extra vermogen te vragen zonder dat je een bijkomende stroombron moet aansluiten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.