Mobile

Samsung-tablet draait Android én Windows

Ativ is normaal gezien de naam voor Samsungs lijn met Windows 8-producten. Donderdag heeft Samsung op een persevenement in Londen de Ativ Q voorgesteld. Opmerkelijk genoeg heeft deze convertible naast Windows 8 ook Android 4.2 Jelly Bean aan boord.

Op het eerste zicht is de Ativ Q een fors uit de kluiten gewassen 13,3 inch tablet met een indrukwekkende resolutie van maar liefst 3.200 bij 1.800 pixels (275 ppi). Het toestel weegt 1,29 kilogram en is 13,9 millimeter dik. Om echt als tablet te gebruiken is het met die afmetingen eigenlijk al wat aan de logge kant.

Maar een uitsparing in de rand verraadt dat je de Ativ Q kan openklappen, waarna er een toetsenbord tevoorschijn komt. Je kan het toestel op die manier als laptop gebruiken, het scherm horizontaal laten zweven, of helemaal doordraaien zodat het toetsenbord achteraan het scherm terecht komt en als steun dient.

Zoals eerder vermeld draait de Ativ Q zowel op Windows 8 (de volledige versie, niet Windows RT) en Android 4.2 Jelly Bean. Wisselen tussen de twee gaat heel eenvoudig. Om van Android naar Windows te gaan, druk je op de Windows-knop op de rand van de tablet en om opnieuw naar Android over te schakelen is er een live tile voorzien. Wanneer het klavier zichtbaar is, kan je ook via een toegewijde toets snel wisselen.

De Ativ Q heeft voor de rest knappe specificaties, met een Intel Haswell processor en 4GB DDR3L RAM-geheugen. Dat wordt aangevuld met een Intel HD Graphics 4400 voor de grafische rekenkracht en tot 256GB intern flashgeheugen.de 47Wh batterij moet tot 9 uur meegaan en de camera aan de voorzijde kan filmen in 720p.

Verbinden met internet kan – mits adapter – via ethernet of anders via een draadloze wifi-verbinding. Verder vinden we ook nog de nodige aansluitingen voor usb, micro HDMI en microSD terug.

De Ativ Q is vanaf eind augustus bij ons beschikbaar aan een pittig prijskaartje van 1.699 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.