Geluid

Review: Sony HT-CT660

Zowel bij Sony als bij de Koreaanse collega’s zien we de laatste tijd aardig wat audioproducten waar veel hoekjes aan zitten. En dan hebben we het over het ontwerp, niet over gebreken.

De HT-CT660 is een zeshoekige zwarte tube die aan de zijkanten is afgewerkt met glimmende vlakken. Verder zie je eigenlijk alleen een zwarte speakergrill die in het midden wordt omcirkeld door een compact, glimmend zwart stukje waar de bedieningstoetsen en display wat uit het zicht zijn geplaatst. 

,

De HT-CT660 heeft heel wat aansluitingen. De soundbar koppelen aan de tv doe je via HDMI ARC, en je kan op de soundbar ook drie HDMI-bronnen aansluiten. Handig als je het aantal kabels die naar een tv leiden wil beperken.

Je kan ook analoge audio aanbieden via een mini-jack (minder handig op een soundbar) of digitaal via een optische digitale in. Goed dat Sony die voorziet, want je kan het dus ook gebruiken met een oudere televisie zonder ARC-functionaliteit.

Ook aanwezig: Bluetooth, voor streaming vanaf een mobiel toestel of computer. 

,

Klankmatig is het duidelijk waar Sony op inzet: actie! Met actiefilms zoals Blade is de Sony duidelijk in z’n element. De openingsscène wordt met indrukwekkend machtsvertoon neergezet, met een goede spreiding van het geluid.

De DRC-functionaliteit loopt soms tegen zijn beperkingen aan, maar al bij al is er nog behoorlijk wat dynamiek aanwezig. De zwakste schakel is zonder twijfel de draadloze subwoofer, die wel veel gedonderd produceert maar dat niet echt genuanceerd doet.

Bij sommige scenes uit Amélie valt dat duidelijk op: doorgaans is het detail wat afwezig en krijg je soms verrassende effecten als de sub in actie schiet. Keerzijde van dit alles is dat de CT660 heel vet en rijk klinkt. 

,

Deze Sony is een leuke, gebruiksvriendelijke soundbar als je het geluid van je tv een boost wil geven en het bij films en games houdt. Voor muziek is het een verhaal van ‘hit & miss’, waarbij het aantal missers helaas groter lijkt dan het aantal hits. Ze is vooral geschikt voor wie wat dichter bij de tv zit. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.