Beeld

Review: LG SP820

De SP820 is een compacte mediaspeler die onder elke televisie wel een plaatsje vindt. De aansluitingen zijn tot een absoluut minimum beperkt. Via HDMI sluit je de speler aan op de televisie, daarnaast is er enkel nog een digitale optische geluidsuitgang voorzien.

Aansluiten op je thuisnetwerk kan bedraad of draadloos. De SP820 biedt ook Wi-Fi Direct zodat je andere toestellen rechtstreeks met de speler kan verbinden zonder dat je over een bestaand draadloos thuisnetwerk hoeft te beschikken.

De twee USB-aansluitingen staan achteraan; daarvan hadden we er liever eentje vooraan gezien voor het gemak.

,

De SP820 wordt geleverd met LG’s Magic Remote. Je wijst ermee naar het scherm en de lichtste bewegingen volstaan om de cursor in beweging te zetten. Bij het opstarten maakt de SP820 je trouwens wegwijs in het gebruik van de Magic Remote, die overigens in alle menu’s en apps werkt. Experimenteer eerst wat, en na krap een kwartier gebruik je de remote al als een volleerd tovenaar.

Smartphonegebruikers kunnen ook een app downloaden, maar die heeft helaas geen extra’s te bieden. De enige potentiële meerwaarde die we in zo’n app zien, een handig toetsenbord, ontbreekt namelijk. Anderzijds vinden we tekstinvoer met de Magic Remote al heel wat makkelijker dan met een traditionele afstandsbediening. Het is perfect bruikbaar om een occasionele zoekterm mee in te geven.

Het toestel gebruikt de volledige LG Smart TV-interface. Een prachtige lay-out met duidelijke tegels en handige navigatie zorgen voor een goed overzicht van de beschikbare functies. Muziek wordt mooi gepresenteerd met alle informatie uit de tags en de hoesjes, terwijl je van video’s en foto’s een thumbnail te zien krijgt.
 


,

De audiospeler heeft niet alleen een afgeborstelde en mooie interface, hij speelt ook alle belangrijke formaten probleemloos af. Enkel FLAC ontbreekt in de lijst, als je een echt volledige speler wenst.

Ook de videoondersteuning is prima, maar weet net geen foutloos parcours af te leggen. Zo weet de speler niet goed raad met VOB-bestanden van geripte dvd’s of TS-bestanden van geripte Blu-ray-schijven. Conversie naar een MKV-bestand is dus noodzakelijk.

Ook ondertitels vormen geen probleem – noch als extern bestand, noch wanneer ze in het MKV-bestand verpakt zitten.

De beeldkwaliteit is goed, maar we konden ons niet van de indruk ontdoen dat de speler de beelden iets donkerder maakt dan noodzakelijk. Soms lijkt er ook een klein beetje zwartdetail te verdwijnen. De SP820 biedt overigens geen mogelijkheid om het beeld te tweaken, dus je moet eventueel licht corrigeren op de televisie.

,

De SP820 leest zijn mediabestanden van op een USB-apparaat of van op het netwerk. In dat laatste geval kan je enkel op DLNA-servers rekenen, en de speler wordt geleverd met Nero MediaHome 4 serversoftware.

Tijdens onze DLNA-testen blijkt de LG helaas bijzonder nukkig te zijn. De speler loopt af en toe vast of laat ons buitensporig lang wachten tijdens het navigeren. Hopelijk kan dat met een firmware-update rechtgezet worden.

Voor internetcontent beschik je ook nog over LG’s volledige Smart TV-platform. Enkel de leuke Plex-client ontbreekt, en dat vinden we erg jammer. Het had de speler meteen een mooie mediabibliotheek bezorgd.
 


,

De SP820 is een goede mediaspeler met een erg leuke interface en een handige remote, maar helaas is het ook een zeer matige DLNA-speler. Bovendien betaal je er een stevige prijs voor.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.