Redactie

Repo Men

Je kunt Repo Men gewoon zien voor wat hij is: een belachelijk bloederige actiefilm, waarin kogels in de rondte vliegen en organen uit lijven worden gehaald dat het niet mooi meer is. Maar onder die grand guignol schuilt een fijne satire over de hebzucht van multinationale bedrijven.

De Repo Men uit de titel zijn Remy (Jude Law) en diens niet helemaal sporende partner Jake (Forest Whitaker), die – hou je vast – onbetaalde lichaamsdelen moeten herclaimen bij hun eigenaars. Ze werken namelijk voor een bedrijf dat elektronische organen fabriceert, maar de prijs die men ervoor moet betalen is zo belachelijk hoog dat het aantal klanten die hun maandelijkse factuur niet meer kunnen betalen de pan uitswingt. En dus moet die dure apparatuur worden teruggehaald.

Maar dan komen ze voor een klant te staan die zich niet zomaar laat opensnijden (rapper RZA die, zoals je wellicht al kunt raden, een rapper speelt), raakt Remy zwaargewond, en krijgt hij in zijn coma een artificieel hart ingeplant. Maar hoe gaat hij dat betalen?

Vrijdag 29 maart op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.