Redactie

Mad Men

Wat lijkt Don Draper (Jon Hamm) een nieuw mens aan het begin van het vijfde en voorlopig beste Mad Men-seizoen: hertrouwd met een jong mokkel, eigenaar van een fijne penthouse in hartje Manhattan, op min of meer goeie voet met zijn ex, en creatief directeur/mede-eigenaar van een bloeiend reclamebedrijf.

Maar dan vergeet je gewoon eventjes op wat voor een psychologische puinhoop dat mooie leventje gebouwd is. Mad Men 5 begint dan ook snel met een exploratie van Drapers onmacht om aan zijn demonen te ontsnappen.

Ondertussen zijn ook de andere personages meer dan ooit in hun oude doen. Zoals Roger Sterling (John Slattery), die een vuig staaltje bureaupolitieke intriges aan het plegen is met jongste en kwetsbaarste zakenpartner Pete Campbell (Vincent Kartheiser). Om maar te zeggen: Mad Men is dit jaar, meer dan ooit, Mad Men.

Als je je overigens afvraagt hoe het komt dat Betty Draper deze aflevering verstek liet gaan: dat komt omdat de makers een stevige verrassing met haar in petto hebben. Stay vooral tuned!

Donderdag 28 maart op Nederland 2 om 23u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.