Geluid

Raumfeld uitgebreid met trendy speakers

Teufel breidt zijn Raumfeld-systeem uit met nieuwe en toch wel hippe speakers. Zoals de naam al aangeeft, bestaat de Cube uit twee actieve speakers in kubusvorm die je via een app bedient.

De Cube-speakers zijn perfect 19,5 cm groot aan elke zijde, en lijken perfect op de maat gemaakt om op een boekenplank geparkeerd te worden. De Cube-speakers maken deel uit van Raumfeld, en passen dus in een multiroom-opstelling om muziek naar verschillende kamers te brengen. In een eerder achtergrondstuk, hier te lezen, bekijken we het Raumfeld-systeem in z'n geheel.

Muziek breng je zoals gewoonlijk aan via WiFi of via een ethernetkabel. Het kan dus draadloos, al moet je natuurlijk wel stroom voorzien en een kabel tussen de twee Cube-speakers. Een van de twee is immers de 'master' die de tweede aanstuurt.

Bij Teufel zijn ze sinds kort met een iets ander designaanpak aan de slag gegaan, zoals ook al te zien was bij de stijlvolle en toch wel highend Definion 5-speakers (lees hier de test). De witte Cube's zien er door hun vorm al apart uit, maar ogen toch heel keurig afgewerkt. Met name de bediening vooraan met knoppen in mat aluminium zien er mooi uit.

De fabrikant claimt dat de nieuwe speakers een laagweergave tot 20 Hz aankunnen, wat bijzonder laag zou zijn voor een speaker van dit formaat. Het vermogen van de versterker in de Cube-speakers zou rond 70 watt liggen, aldus Teufel.

De Cube's beschikken ook over de nieuwste Raumfeld-software, en kunnen dus ook hoge resolutiebestanden afspelen vanaf een pc of NAS ergens op je netwerk. Interessant is er dat een firmware-update zit aan te komen die de typische tekortkoming van Raumfeld – ondersteuning voor streamingdiensten – wegwerkt. Raumfeld-producten, zoals de Cube, kunnen na de update immers inhaken op Spotify Connect.

Een setje Raumfeld Cube-speakers kost 499 euro, waardoor het qua prijs mooi tussen de klassiek ogende Speaker S (350 euro) en Speaker M (599 euro) komt te liggen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.