Redactie

Rain Man

Dramaklassieker Rain Man was destijds bijna ten dode opgeschreven: het script werd door een paar topcineasten gepasseerd (waaronder Steven Spielberg en Sydney Pollack) voordat het uiteindelijk in de bekwame handen van Barry Levinson (Diner) terechtkwam. Een gelukkig toeval, want deze melodramatische roadmovie werd snel een filmklassieker.

Rain Man brengt Charlie Babbit (Tom Cruise) ten tonele, een verkoper van exclusieve sportkarren die, na het overlijden van zijn vader, erachter komt dat de erfenis waarop hij zat te wachten volledig naar een trustfonds gaat. Al snel ontdekt hij wie daar de begunstigde van is: zijn oudere broer Raymond (Dustin Hoffman), die autistisch maar uitzonderlijk begaafd is op gebied van cijfers en rekenen, en al zo lang in een instelling verblijft dat Charlie alleen maar verre kindsheidsherinneringen aan hem overhoudt.

En dan komt het: hij ontvoert Raymond, om aan te tonen dat hij een zelfstandig bestaan kan opbouwen. En ook wel een beetje om aan het geld te geraken, natuurlijk. Maar dan gebeurt er iets wonderlijks: de broers groeien, na een paar karakterbotsingen, naar elkaar toe.

Zaterdag 27 juli op Eén om 21u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.