Geluid

Philips staakt verkoop multimedia-afdeling

De verkoop van de multimedia-afdeling van Philips gaat niet door. De reden is een conflict tussen Philips en de kandidaat-overnemer, het Japanse Funai. 

Het Nederlandse bedrijf gaat zelfs zo ver om Funai voor de rechter te sleuren voor contractbreuk. Volgens Philips heeft Funai zijn verplichtingen niet nagekomen en kan daardoor de verkoop niet doorgaan.

Over de overname van de afdeling bestond nochtans in januari van 2013 overeenstemming. Funai zou de nieuwe eigenaar worden van de Philips-groep die onder andere verantwoordelijk is voor de Fidelio-lijn, hoofdtelefoons, docks, soundbars en Blu-rayspelers.

Nu dat de verkoop niet doorgaat moet er een andere oplossing worden gezocht voor de afdeling. Philips zelf wil zich immers concentreren op enkele groeimarkten, waaronder medisch apparatuur, en stoot daarom al de rest af. Zo werd de tv-afdeling al eerder naar een joint venture met het Chinese TP Vision gebracht.

De multimedia-afdeling wordt nu verzelfstandigd in een nieuw bedrijf dat WOOX Innovations heet en een hoofdzetel in Hong Kong krijgt. De naam 'WOOX' verwijst naar een technologie die aanwezig is in een aantal Philips-producten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.