Mobile

Ook LG heeft een gebogen smartphone

Het zijn spannende tijden voor de mobiele afdeling van LG. Niet alleen verschijnt binnenkort de Nexus 5, maar de Koreanen hebben ook een gebogen smartphone in petto. Dit kan nu plots omdat LG op basis van zijn ervaringen met de nieuwe Curved OLED-televisie plots realiseert dat een gebogen scherm ook voor andere toestellen interessant kan zijn. Het bestaan van de G-Flex is bevestigd nadat techblog Engadget gelekte beelden in handen kreeg.

Op eerste zicht lijkt dat na-aperij, aangezien grote rivaal Samsung vorige week nog aankondigde een gebogen smartphone uit te brengen. Maar er is een groot verschil tussen de Galaxy Round en de LG G-Flex: de kromming loopt anders.

Waar Samsung opteert om een toestel gebogen te maken in het verticale vlak, is de LG in het horizontale vlak gebogen. Zoals een banaan, zou je oneerbiedig kunnen stellen.

Achter beide aanpakken zit een andere filosofie over gebruikscomfort. Waar Samsung zijn toestel gebogen maakt zodat het beter in de hand past, moet de kromming van de G-Flex de telefoon beter laten aansluiten op het gezicht.

De keerzijde van beide verhalen, zo lijkt het ons wel op eerste zicht, is dat een keuze voor een comfortabel handgreep de telefoon veel minder goed gaat laten passen aan het gezicht – en omgekeerd. Het is dus wachten op tests van beide apparaten om te zeggen welke van de twee in dagdagelijks gebruik echt handig is.

Samsung lijkt wel verder te staan met zijn Galaxy Round. Dat toestel zou binnenkort op de markt komen, terwijl van de G-Flex voorlopig enkel computergegenereerde rendertekeningen opduiken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.