Geluid

Ook KEF start met hoofdtelefoons

Hifimerken die de hoofdtelefoonmarkt betreden: het is een trend die vorig jaar de kop op stak en ook in 2013 gewoon verder lijkt te gaan.

Na namen zoals Focal, Harman Kardon en Onkyo kondigt nu ook KEF zijn eerste hoofdtelefoons aan, met de M200 en M500.

,

De Britse luidsprekerspecialist belooft met de release van deze twee hoofdtelefoons zijn expertise met luidsprekers nu ook toe te passen op de mobiele markt, wat zich moet vertalen in goed klinkende en mooi gebouwde producten met een premium-uitstraling.

De eerste twee hoofdtelefoons die deze claim kracht moeten bijzetten, zijn de M500 en M200 – een over-ear en in-ear model.

Cleane, strakke bas
De M500 maakt gebruik van 40 millimeter grote full-range drivers met neodymium magneten en lichte, met koper bekledere aluminium spreekspoelen. 

De behuizingen zijn opgehangen in een aluminium frame, waarbij ademende, zweetresistente oorpads en een dito hoofdband voor een hoogwaardig draagcomfort moeten zorgen.

Opvallend is de 'Smart Hinge' aan de hoofdband, die het door middel van één scharnier mogelijk maakt om de oorpads te draaien en in te klappen.

Daardoor kan de M500 worden omgevormd tot een compact pakketje dat perfect in de meegeleverde hard case past.

Op klankmatig vlak belooft KEF een krachtig, muzikaal geluid dat ondersteund wordt door een strakke, cleane laagweergave.

In-ear met dubbele drivers
Ook de M200 – de tweede hoofdtelefoon in de KEF line-up – mag best opmerkelijk genoemd worden.

Deze in-ear hoofdtelefoon maakt immers gebruik van twee dynamische drivers, waarbij een 10 millimeter groot exemplaar de laagweergave voor zijn rekening neemt en een 5,5 millimeter grote driver instaat voor het mid en hoog – een concept waarnaar KEF refereert met de term Dual Driver-technologie.

Ook bij dit model maakt KEF gebruik van een aluminium behuiizing. Een rubberen haakje dat over het oor gezet kan worden moet garanderen dat deze in-ear set goed in de oren blijft zitten.

Net zoals bij de M500 is er ook bij de M200 een inline-remote met microfoon in de kabel aangebracht, zodat beide sets ook geschikt zijn voor fervente bellers. 

Beschikbaarheid
Eind juni maken beide hoofdtelefoons hun debuut. De M500 gaat over de toonbank voor 300 euro, de M200 voor 200 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.