Beeld

OLED-oorlog tussen Samsung en LG voorbij

Er komt een einde aan de rechtszaken tussen LG en Samsung over OLED- en LCD-schermen. De twee kemphanen hebben een akkoord bereikt en gaan misschien zelfs samenwerken rond displaytechnologie. Het is een verrassende conclusie voor een strijd die bij momenten zeer bits verliep.

LG en Samsung zijn in een nek-aan-nek-race verwikkeld om als eerste nieuwe displaytechnieken naar de markt te brengen. Zo zijn de beiden merken al een tijdje prominente voortrekkers van OLED- en gebogen OLED-tv's. Wereldwijd zijn Samsung en LG – beide afkomstig van Zuid-Korea – nummer één en nummer twee in de televisiemarkt.

Het afgelopen jaar hebben beide merken rechtszaken tegen elkaar ingespannen, over vermeende schendingen van elkanders patenten. Maar blijkbaar is er nu achter de schermen een akkoord bereikt. Alle procesvoering wordt stilgelegd en er gaat nu worden samengewerkt over het delen van technologie.

Gegeven de hoge prijs van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe displaytechnologieën zoals OLED, is dat een slimme zet van beide bedrijven. In de winkels zullen LG en Samsung elkaar echter zoals altijd blijven beconcurreren.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.