Mobile

Nog langer wachten op HTC One

De HTC One krijgt overal lovende reviews – ook bij FWD Magazine – en wordt bestempeld als het beste toestel dat de Taiwanese fabrikant tot nu toe gebouwd heeft. Maar voorlopig is de smartphone bij ons nog steeds niet te koop.

HTC laat nu weten dat de eerste voorbestellingen naar verwachting pas in de tweede helft van mei worden uitgeleverd. Het toestel moet normaal vanaf dat moment verkrijgbaar zijn. Als zoethouder wordt de actie van de HTC One in combinatie met de HTC Media Link HD verlengd tot en met 15 juni 2013.

De One heeft te kampen met serieuze vertraging. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de HTC One midden maart zou verschijnen. Die datum werd toen al eens uitgesteld tot midden april, naar verluidt vanwege problemen met de levering van cameracomponenten.

Ook deze keer is de uitleg schaars. HTC wijt de vertraging aan ‘een wereldwijde grote vraag’. In andere landen zal het toestel al iets eerder in de winkelrekken liggen. De nieuwe vertraging betekent dat de Samsung Galaxy S4, de grote concurrent van de HTC One, nog eerder in de rekken zal liggen.

Die zou bij ons vanaf 27 april beschikbaar moeten zijn en kan de verkoop van de HTC One wel eens stevig onder druk zetten. Dat is slecht nieuws voor HTC, want de telefoonbouwer uit Taiwan heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van zijn Koreaanse rivaal.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.