Beeld

Nieuwe PlayStation te koop op 29 november

De PlayStation 4 zal zoals verwacht eind november bij ons in de winkels liggen. Een voorsprong voor de PS4 dus, want de rivaliserende Xbox One bereikt de Benelux pas in 2014.

Sony bevestigde tijdens een persconferentie op Gamescom in Keulen dat de PlayStation 4 vanaf 29 november in 32 landen beschikbaar zal zijn. Daaronder ook België, Nederland en Luxemburg. Volgens de fabrikant werden er al meer dan 1 miljoen pre-orders geplaatst voor de spelconsole.

De PlayStation 4 zal eerst in de Verenigde Staten lanceren op 15 november. Een Europese lancering volgt twee weken later, op 29 november. PlayStation België heeft reeds bevestigd dat de spelconsole vanaf dan ook in de Benelux te koop is.

In tegenstelling tot de Xbox One – die bij ons pas ergens in 2014 in de rekken zal liggen aan 499 euro – komt de PlayStation 4 dus wel nog op tijd voor de feestdagen. De console krijgt een prijskaartje van 399 euro en komt met 14 dagen gratis gebruik van Sony’s abonnementendienst PlayStation Plus.

Verder raakte ook nog bekend dat de prijzen voor de PlayStation 3 en PS Vita worden verlaagd. De adviesprijs voor de PlayStation 3 met 12 GB opslaggeheugen bedraagt vanaf nu nog 199 euro en ook de PS Vita is vanaf nu beschikbaar voor 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.