Mobile

Nieuwe Nexus 7 landt in Europa

Googles nieuwe Nexus 7-tablet is vanaf nu ook beschikbaar in de Europese landen waar het stuk hardware via de Google Play Store wordt aangeboden: Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

In het Verenigd Koninkrijk kost het 16GB-model 199 pond. De versie met 32GB krijgt een prijskaartje van 239 pond. Naast de Google Play Store is de Nexus 7 in het Verenigd Koninkrijk ook bij verschillende retailers beschikbaar, waaronder Amazon.

In Duitsland, Frankrijk en Spanje kost de Nexus 7 met 16GB 229 euro. Voor het model met 32GB betaal je in deze landen 269 euro. Zoals gewoonlijk liggen de prijzen iets hoger dan in de Verenigde Staten.

De nieuwe Nexus 7 werd eind juli in de Verenigde Staten gelanceerd en pakt onder meer uit met een schermresolutie van 1.920 op 1.200 pixels, een 1,5GHz Snapdragon S4 Pro-processor, 2GB RAM-geheugen, draadloos opladen en dual-band wifi. De tablet draait op Android 4.3, de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

Er is ook nog een LTE-versie met 32GB op komst. Die zal in de Verenigde Staten 249 dollar gaan kosten. Het is nog niet bekend wanneer en aan welke prijs dit model in Europa beschikbaar zal zijn.

Over een mogelijke beschikbaarheid en prijs van de nieuwe Nexus 7 in de Benelux is nog minder geweten. Maar aangezien de vorige versie van de tablet uiteindelijk zijn weg naar de lage landen heeft gevonden, is het wel aannemelijk dat dit met de nieuwe Nexus 7 ook het geval zal zijn.

Samen met de Europese lancering van de nieuwe Nexus 7-tablet, wordt ook de prijs voor de Nexus 4-smartphone in de Play Store verlaagd. Die begint nu vanaf 199 dollar of 199 euro voor het model met 8GB. De prijsverlaging kan er mogelijk op wijzen dat een opvolger, de Nexus 5, in aantocht is. Helaas geldt deze verlaging enkel voor de Google Play Store. Wil je de Nexus 4 in België of Nederland via een retailer aanschaffen, dan moet je nog altijd meer dan 400 euro ophoesten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.