Mobile

Nieuwe Medion Lifetab MD98382 bij Aldi

Aldi pakt regelmatig uit met betaalbare consumentenelektronica. Woensdag 17 juli is het weer zo ver, dan legt de supermarktketen in België de Medion Lifetab MD98382 in de rekken aan 199 euro.

De tablet beschikt over een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Dat is zeker geen verkeerde resolutie voor een scherm van dat formaat, maar over de schermkwaliteit kunnen we ons niet uitspreken.

In tegenstelling tot de krachtige Nvidia Tegra 3 quadcore-processor van de Lifetab MD99300, werd ditmaal voor een goedkope ARM Cortex A9 dualcore-processor gekozen, geklokt op 1,6 GHz. Qua prestaties zal deze MD98382 dus moeten onderdoen aan zijn voorganger, maar hij kost natuurlijk ook maar de helft.

Verder heeft Medion de Lifetab MD98382 van 1GB RAM-geheugen en 16GB intern geheugen voorzien. Die interne opslagruimte kan je wel nog verder uitbreiden met een microSD-geheugenkaart (tot 64GB). Verder vinden we nog aansluitmogelijkheden voor  miniHDMI, microUSB, bluetooth en een hoofdtelefoonaansluiting terug.

Aan de voorkant vinden we een 0,3 megapixelcamera terug en aan de achterzijde werd een 2 megapixelcamera voorzien. Die zullen je niet meteen de meest kwaliteitsvolle beelden opleveren, maar het is leuk dat je de tablet hierdoor bijvoorbeeld kan gebruiken om te videobellen.

De MD98392 wordt geleverd met Android 4.1 Jelly Bean. Het is niet bekend of er nog een update naar de meest recente versie zal volgen. De tablet biedt geen ondersteuning voor 3G, maar kan wel via wifi met een draadloos netwerk verbinden. De batterij zou het volgens de fabrikant tot 6 uur moeten volhouden.

Over zijn geheel genomen weten Aldi en Medion met deze Lifetab MD98382 weer een erg scherp geprijsd toestel af te leveren. Een 10,1 inch-tablet voor 199 euro is een koopje, maar dan moet je er wel wat tragere hardware bij nemen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.