Mobile

Nexus 5: Google’s eigen iPhone

Onder de 'Nexus' brand brengt Google al een paar jaar zijn eigen Android smartphones uit. We verwachten zeer binnenkort de nieuwste versie. Wat weten we er al van?

Deze nieuwe Nexus komt net zoals zijn voorganger van LG. De Nexus 5 gebruikt een 5-inch 1080p IPS-scherm, vermoedelijk gebaseerd op het fantastische scherm van de LG G2. Een krachtige 2,3 Mhz quad-core Qualcomm processor, gebaseerd op de Snapdragon 800, en 2GB RAM moeten voor een vlotte ervaring zorgen. De 2300 mAh batterij kan draadloos opgeladen worden dankzij ondersteuning voor Qi. Of er een draadloze lader meegeleverd wordt is nog niet zeker.

Wat connectiviteit betreft zal er vrij zeker ondersteuning zijn voor 4G LTE. Natuurlijk beschikt de Nexus 5 ook over NFC. Iets minder duidelijk is welke camera hardware we mogen verwachten. Even was er sprake van een speciale camera waarmee je de focus in de foto achteraf nog zou kunnen aanpassen. Momenteel lijkt alles te wijzen op een 8 Mpixel camera.

De Nexus 5 krijgt als eerste de nieuwe Android versie, 4.4, codenaam KitKat mee. De nieuwe versie ging lang onder de naam Key Lime Pie, maar werd begin september veranderd naar KitKat, de bekende chocoladebar. KitKat werkt mee als sponsor, volg de Google+ pagina hier.

De recentste prijsindicatie die circuleert is gebaseerd op een lek in Google's eigen Play Store. Daar verscheen de Nexus 5 met een prijs van 350 US Dollar voor de 16 GB versie. De lanceerdatum zou rond 30 oktober liggen. Eerdere geruchten spraken over 15 oktober, maar die datum zou door de shutdown van de Amerikaanse overheid niet gehaald zijn.

Eric Beeckmans

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.