Geluid

NAD presenteert HP50 hoofdtelefoon

De VISO-lijn van NAD bestaat al even, maar een hoofdtelefoon bevatte de reeks nog niet. Daar komt nu verandering in met de VISO HP50, een over-ear hoofdtelefoon die meteen hoog mikt.

De HP50 is een hoofdtelefoon die zowel onderweg als in de huiskamer wil uitblinken. Een van de speerpunten van de nieuwkomer is de RoomFeel-technologie, die de muziek om je heen belooft te laten horen met een opvallend open soundstage. Dat laatste gebeurt overigens zonder het inkomende muzieksignaal aan te passen, want de NAD heeft geen actieve elektronica aan boord.

De hifi-inslag komt tot uiting wannneer je de opbouw van de HP50 van nabij bekijkt. De oorcups zijn akoestisch geoptimaliseerd en bevatten 40 millimeter drivers, die voor een precieze, heldere en natuurlijke klank moeten zorgen. Dankzij de goede geluidsisolatie ziet het ernaar uit dat je daar ook volledig ongestoord van zal kunnen genieten.

En hoewel NAD nadrukkelijk aangeeft dat de HP50 geen typisch lifestyleproduct is – "Because we don't care about your lifestyle. We care about your ears", lezen we op de officiële productpagina van de HP50 – werden er geen hoekjes afgesneden bij de materiaalkeuze, met een mix van leder en metaal.

Voor Apple-gebruikers is er ook nog een remote in de kabel verwerkt die drie knoppen omvat, inclusief een microfoon voor handsfree bellen. 

De HP50 is vanaf heden beschikbaar en krijgt een adviesprijs mee van 299 euro. Voor die prijs krijg je keuze uit een zwarte, witte en rode versie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.