Redactie

Muziekdienst Sony gaat voor hogere kwaliteit

De Music Unlimited-dienst streamt nu ook op de iPhone en iPod aan 320 kbits, zoals al het geval was op de PS3, Android-telefoons en op pc. Daarmee heeft Sony de voornaamste kritiek op zijn Spotify-rivaal weggewerkt.

Bij de lancering van Music Unlimited vorig jaar was er aardig wat kritiek op de bescheiden audiokwaliteit, ook bij ons. Waar rivalen als Spotify en Deezer betalende abonnees muziek in 320 kbits aanboden, bleef Sony steken op 48 kbps. Die cijfers mogen wegens verschillende codecs weliswaar niet zomaar vergeleken worden, toch was er een fors verschil merkbaar.

Begin dit jaar begon Sony met de uitrol van een High Quality-optie, bestaande uit een AAC+-stream van 320 kbps. Sinds deze week is deze optie ook beschikbaar via de Music Unlimited-app voor iOS, waarmee de overstap volledig is. De High Quality-mogelijkheid is er trouwens enkel voor streams, niet voor bestanden die lokaal worden bewaard om af te spelen in offline-modus. Die laatste optie vind je wel bij concurrerende diensten.

Om Music Unlimited verder te promoten, heeft Sony een promo opgezet waarbij een jaarabonnement tot 11 september nog maar de helft van de prijs kost, 60 in plaats van 120 euro. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.