Geluid

Marantz presenteert NA-11S1 streamer

Audiostreamers worden steeds multifunctioneler, ook in het high-end segment. Marantz speelt in op die trend met de nieuwe NA-11S1, een hoogwaardige netwerkspeler die ook dubbelt als DAC.

,

Marantz is duidelijk trots op de NA-11S1, en omschrijft de nieuwkomer als een hypermoderne netwerkspeler van de volgend generatie. Meer nog: de audiospecialist ziet de NA-11S1 zelfs als een mijlpaal voor het merk.

De onderscheidende kenmerken van de Marantz NA-11S1 beloven op twee vlakken tot uiting te komen: enerzijds in klankmatig opzicht, en anderzijds met een aantal opmerkelijke mogelijkheden.

Mogelijkheden te over
Zo is het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om 24-bit/192kHz FLAC- en WAV-bestanden af te spelen – zelfs gapless – maar is er ook ondersteuning voor DSD-streams (2,8/5,6 MHz), een mogelijkheid waar weinig andere streamers over beschikken. 

Eveneens minder courant bij high-end streamers is de rechtstreekse toegang tot onlinediensten zoals Spotify, een toevoeging die gezien de populariteit van deze dienst als een duidelijk troef gezien mag worden. En natuurlijk staat ook internetradio op het menu.

Liefhebbers van Apple-speeltjes mogen zich dan weer verheugen op AirPlay-ondersteuning en de mogelijkheid om ALAC-bestanden af te spelen, terwijl de USB-aansluiting op de voorzijde het digitale signaal van iOS-toestellen kan uitlezen en verwerken.   

Om de bediening van dat alles zo eenvoudig mogelijk te houden, levert Marantz niet alleen een afstandsbediening mee maar kan je het toestel ook bedienen met de Marantz Remote-app voor Android en iOS.


Dubbelt als DAC
Al die mogelijkheden zijn erg aantrekkelijk, maar bij een streamer die zo'n 4.000 euro gaat kosten verwacht je natuurlijk meer dan alleen maar features.

Een verzorgde opbouw bijvoorbeeld, en ook op dat vlak stelt de NA-11S1 niet teleur. Zo is deze machine volledig gebalanceerd gebouwd en wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige onderdelen – met onder meer de bekende, discreet opgebouwde HDAM-voorversterkermodules uit eigen huis – en state-of-the-art DSP- en filtertechnologie.

Daarnaast dubbelt deze netwerkspeler ook als DAC, met een asynchrone USB-ingang (type-B) voor Windows-machines en Macs, een optische en een coaxiale ingang. De omgezette signalen kunnen vervolgens analoog naar een versterker worden gestuurd via single-ended cinch-uitgangen (RCA) of gebalanceerde uitgangen op XLR.

Een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker met een eigen HDAM-SA2-module en volumeregeling vervolledigt het plaatje.


Vanaf eind maart
De Marantz NA-11S1 wordt vanaf eind maart bij de dealers verwacht voor een adviesprijs van 3.999 euro. Hij is beschikbaar in een zwarte en champagne-gouden variant.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.