Mobile

Man of Steel met DTS Headphone:X-soundtrack

Met Headphone:X claimt het Amerikaanse techbedrijf DTS ook onderweg voor een surroundervaring te kunnen zorgen, zelfs door een eenvoudige hoofdtelefoon voor mobiel gebruik. De technologie wordt nu voor het eerst aangewend voor een filmsoundtrack, met Hans Zimmers Man of Steel als eerste wapenfeit.

,

DTS Headphone:X is een relatief nieuwe surroundtechnologie die gericht is op mobiele gebruikers, iets waarnaar DTS zelf verwijst als een HTiP-oplossing (Home Theater in your Pocket).

De Headphone:X-mix claimt een driedimensionale omgeving te creeëren die helemaal overeenkomt met de studiostage van de originele mix. Dat moet garanderen dat je ook door een hoofdtelefoon de muziek te horen krijgt zoals de artiest het bedoeld heeft, zo geeft DTS nog mee.

Daarnaast kan de technologie zich automatisch kalibreren op maat van de gebruikte hoofdtelefoon, wat een accuraat resultaat mogelijk maakt.
 

Z+ Music app of downloadcode bij CD
Wie zelf al van de nieuwe technologie wil proeven, kan de soundtrack met de DTS Headphone:X-mix op twee manieren bemachtigen: via de Z+ Music-app van Hans Zimmer (beschikbaar voor iOS, Android volgt binnenkort) of via de 'limited deluxe edition' van de CD. Ook die laatste leidt je overigens weer naar de app, want bij de CD krijg je gewoon een downloadcode.

De tracks worden daarna in de app gedownload, en kunnen dan vanuit de app op je mobiel toestel beluisterd worden.

Om de app te downloaden kan je alvast terecht op deze pagina, die je verder leidt naar de App Store van Apple. Zodra de Android-versie beschikbaar wordt helpt diezelfde pagina je eveneens tot bij de app.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.