Mobile

Magellan presenteert Echo Smart Running Watch

Magellan heeft de Echo aangekondigd, een hardloophorloge geoptimaliseerd voor fitness-apps op smartphones. Fitness-data wordt real-time gestreamd vanaf een smartphone, om apps direct op het display van het horloge te bedienen. 

Door middel van Bluetooth Smart verbindt de Magellan Echo draadloos met smartphones, waardoor sporters tijdens het trainen direct de gelopen afstanden en andere data zien.

Echo-gebruikers hebben via hun horloge eveneens toegang tot een aantal smartphone-functies, zoals het starten en stoppen van de tijd via een fitness-app en het selecteren, starten en pauzeren van muziek.

Magellan geeft aan dat de Echo de eerste smart watch is die speciaal ontworpen werd voor hardlopers. Door het solide en waterdichte ontwerp weerstaat de Echo heel wat weersomstandigheden. Daarnaast is de Echo direct gebruiksklaar door zijn verwisselbare batterij.

Wahoo Fitness API 
Magellan’s Echo werkt optimaal samen met de Wahoo Fitness API, waardoor het horloge compatibel is met meer dan honderd fitness apps als Strava, MapMyRun, Runtastic, en RunKeeper.

Bovendien is de Echo future-proof, want de Wahoo API wordt regelmatig geüpdatet om compatibel te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van applicaties.

Ook kan de Magellan Echo voor alledaags gebruik ingezet worden, voor weergave van datum en tijd.

Verkrijgbaarheid 
Magellan’s Echo zal binnen Europa verkrijgbaar zijn in het vierde kwartaal van 2013. De Echo heeft een consumentenadviesprijs van 149,99 euro en 199,99 euro in combinatie met een Bluetooth Smart hartslagmonitor.

Hardlopers hebben de keuze uit de kleuren Cool Blue, Warm Red en Black.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.