Mobile

Logitech tovert telefoon om tot universele afstandsbediening

Apps waarmee je AV-toestellen kan bedienen van op je smartphone of tablet zijn niet nieuw. De Harmony Smart Control van Logitech gaat echter een stap verder en bedient ook heel wat niet-connected toestellen. Het geheim? Een app aangevuld met een slimme hub, die Wi-Fi-signalen omzet in infrarood en Bluetooth.

Smartphones en tablets bieden heel wat potentieel als altrnatieve afstandsbediening, maar ze zijn niet universeel inzetbaar. Toestellen die niet aan je netwerk hangen kan je er bijvoorbeeld niet zonder slag of stoot mee bedienen.

Dat belooft met de Harmony Smart Control van Logitech alvast geen probleem te zijn. Deze oplossing laat immers toe om maximaal acht verschillende toestellen te bedienen van op je smartphone zonder dat er accessoires aan de telefoon bevestigd hoeven te worden.

Bediening op maat
Het systeem bestaat in de eerste plaats uit een Harmony-app (beschikbaar voor Android en iOS), waarin onder meer pictogrammen van je 50 favoriete tv-kanalen toegevoegd kunnen worden.

De bediening belooft alvast erg intuïtief te zijn, aangezien heel wat frequent gebruikte commando's (het aanpassen van het volume, veranderen van kanaal, enzovoort) uitgevoerd kunnen worden met een enkele aanraking, die ook nog eens door de gebruiker aangepast kan worden.

De Harmony-app zou compatibel zijn met meer dan 225.000 AV-toestellen, zodat je niet snel tegen compatibiliteitsproblemen aan zal lopen. Bovendien kunnen gebruikers van een klassieke Harmony-afstandsbediening hun huidige apparaat- en activiteiteninstellingen gewoon overnemen, waardoor de ingebruikname nog eenvoudiger wordt.

Harmony Hub als missing link
Naast de Harmony-app omvat het systeem ook een Harmony Hub. Dit bakje – dat je in de buurt van je AV-toestellen zet – kan je zien als de 'missing link' tussen je thuisnetwerk en je AV-toestellen die niet op het netwerk aangesloten zijn.

Het ontvangt commando's van de Harmony-app via Wi-Fi, en zet de signalen vervolgens om naar infrarood en Bluetooth. Daardoor wordt het niet alleen mogelijk om toestellen zoals een PlayStation 3 te bedienen met de app, ook apparaten die in een kast staan zijn probleemloos bedienbaar met de Harmony Smart Control.

Tot slot levert Logitech ook nog een eenvoudige klassieke remote bij de set, die redding moet brengen op momenten dat je smartphone of tablet even niet beschikbaar is. Wil je die eenvoudige remote liever vervangen door een touch remote, dan sluit de Harmony Ultimate-set waarschijnlijk beter aan bij je verwachtingen

Prijskaartje
De Logitech Harmony Smart Control krijgt een adviesprijs mee van 129 euro. Voor de Harmony Ultimate betaal je 279 euro.
 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.