Beeld

LG start OLED massaproductie in najaar 2014

OLED schermen, of ze nu plat of gebogen zijn, blijven witte raven. Duur en enkel verkrijgbaar in mondjesmaat en voorlopig nog steeds niet wereldwijd. Met deze nieuwe fabriek bevestigt LG zijn voornemen om OLED naar de huiskamer te brengen.

Donderdag 1 augustus was het feest in de fabriek in Paju, Zuid Korea. LG executives haalden plechtig de hendel over om de installatie van nieuwe machines in de fab luister bij te zetten. De nieuwe fabriekslijn zal in het najaar van 2014 starten met de massaproductie van OLED schermen.

De fab zal achtste generatie glasplaten gebruiken, die zijn 2200×2500 millimeter groot en zijn specifiek voor schermen van 50 inch en groter. De maandelijkse productiecapaciteit is 26000 glasplaten.

Voorlopig is de opbrengst (yield), de verhouding tussen het aantal werkende producten en het totale aantal gefabriceerde producten, nog steeds te klein. Dat is ook de reden voor de hoge prijzen. Het blijft hopen dat de opbrengst in deze nieuwe fab beter is zodat de prijzen zakken.

Samsung heeft nog geen plannen voor massaproductie van OLED aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.