Mobile

LG G Flex komt naar Europa

Gebogen schermen zijn de nieuwste rage, niet alleen op televisies, maar ook op smartphones. LG werpt zich in de strijd met de 'G Flex'.

Aanvankelijk zou die enkel in Zuid Korea gelanceerd worden, maar LG laat nu weten dat hij in februari 2014 in Frankrijk, bij de operator Orange, verkrijgbaar zal zijn. Het toestel kost in Zuid Korea 999.000 won (ongeveer 695 euro), een officiële prijs voor Frankrijk is nog niet bekend. Of het toestel operator-locked zal zijn is nog niet geweten. LG vertelde ons wel dat het waarschijnlijk is dat de gebogen telefoon ook naar België komt.

De G Flex heeft naast zijn gebogen scherm nog heel wat andere troeven: een Snapdragon 800 processor en een 3.500 mAh batterij, gekoppeld aan een 13MP camera en een 6-inch 1280×720 pixel OLED-scherm.

Maar nog het meest intrigerende: de achterzijde van de G Flex is gemaakt uit een 'zelf-helend' materiaal. Dat zou zich binnen enkele minuten herstellen van lichte krassen. In de video hieronder zie je hoe de G Flex bewerkt wordt met een bronzen borstel, met een gewicht van 500 en 750 gram en zich na twee tot drie minuten herstelt. Dat in sterk contrast met een conventionele cover die beschadigd achterblijft. Ook de buigbaarheid van de foon wordt in de kijker gezet. Je kan hem zonder nare gevolgen plat duwen, waarna hij weer zijn oorspronkelijke curve aanneemt.

Nog een leuke teaser? Deze is wel in het Koreaans.

Eric Beeckmans

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.