Beeld

LG antwoordt op privacy-zorgen omtrent TV

Na de rel omtrent LG's televisie die iets te enthousiast informatie verzamelden, komt er nu een snelle respons.

Jeroen Peeters, Manager Engineering LG Electronics Benelux, liet ons de volgende details weten. "De firmware update die deze problemen corrigeert is beschikbaar vanaf vandaag 26/11/2013. Voor 2013-modellen is dat firmware versie 03.20.30. De functie die het kijkgedrag profileert door zendernamen door te sturen niet aanwezig op televisies waarop als land België ingesteld is. In de menu's zal je daarom ook geen instelling vinden om die te deactiveren, ook niet na de firmware update. Het scannen van bestandsnamen gebeurde wel, die functie wordt volledig verwijderd door de firmware-update. LG werkte inderdaad aan een functie binnen de mediaspeler om metadata binnen te halen op basis van de bestandsnaam. Daarmee zou de mediaspeler een rijkere ervaring krijgen, met coverart voor je muziek- en filmbestanden zoals dat bijvoorbeeld bij Plex of XBMC het geval is. De functie is echter nooit afgewerkt maar het scannen van de bestandsnamen was wel al opgezet."

Tijd dus om je LG tv een firmware update te geven. Ga in het menu naar 'Support, Software Update'.

Start de update. Voor 2013 modellen is de juiste versie '03.20.30'. Ons model dateert nog van 2012, daarop was de laatste firmware '04.51.12'.

 

Wie tijdens de installatie als landcode bijvoorbeeld 'UK' koos moet in de netwerkinstellingen de optie 'Verzamelen van kijkinfo' 'Uit' zetten. Standaard staat die 'Aan' zoals op ons testtoestel. Koos je tijdens de installatie voor België als land, dan zou deze optie niet aanwezig mogen zijn omdat de functie in dat geval volledig gedeactiveerd is.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.