Redactie

Leaving Las Vegas

Hollywoodscenarist Ben Sanderson (Nicolas Cage) rijdt naar Las Vegas om zichzelf dood te drinken. Tijdens de eerste twintig minuten waren we getuige van de arme man zijn sociale meltdown, wanneer hij wordt gemeden in restaurants, zijn job verliest, en finaal de duik maakt van charmante zatlap (zelfs bij zijn baas is nog enige sympathie te voelen terwijl hij hem de deur wijst) naar zielig stukje ellende.

Dus belandt hij in Sin City, waar hij een onwaarschijnlijke romance begint met het hoertje Sera (Elisabeth Shue). Wat ze voor elkaar voelen is iets vreemds: geen louterende, reddende liefde, die hem de fles nog uit de handen kan rukken, maar het soort liefde die gewoon hun beider pijn een beetje verzacht. En de man, hij blijft zuipen.

Leaving Las Vegas was een van de hoogtepunten uit de cinema van de jaren 1990, met vooral Nicolas Cage (Shue, zijn anders erg verdienstelijke tegenspeelster, verdween in het Hollywoodlimbo) in één van zijn dragende rollen: vooral de scènes waarin hij het delirium en de waanzin van de alcoholicus neerzet, blijven op je netvlies gebrand.

Zondag 14 juli op Canvas om 21u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.