Beeld

Kinect geen verplichting meer bij nieuwe Xbox

Microsoft zal de Xbox One nog steeds met de nieuwe versie van de Kinect-sensor verkopen, maar het is niet langer verplicht om die ook daadwerkelijk aan te sluiten.

“De spelconsole zal nog steeds functioneren wanneer Kinect niet is aangesloten, maar je zal natuurlijk geen features of games kunnen gebruiken die expliciet gebruik maken van de sensor,” vertelde Microsoft Chief Product Officer Marc Whitten in een vraag-en-antwoord op IGN.

Bij de voorstelling van de console zei Microsoft nog dat de Kinect-sensor ten allen tijde met de Xbox One verbonden moet zijn en dat hij ook actief is wanneer de spelconsole is uitgeschakeld. Hierdoor zou je de console via Kinect kunnen opstarten met het stemcommando “Xbox on”.

Maar wie zich hierbij niet helemaal op zijn gemak voelt, zal de sensor dus volledig – of gedeeltelijk – kunnen uitschakelen en de console toch verder blijven gebruiken. Ook in het geval van een defect aan de Kinect-sensor, is de console nog steeds bruikbaar.

Bovendien opent deze beslissing ook de deuren om een goedkopere console, zonder Kinect-sensor, op de markt te brengen. Al is het lang niet zeker of dit tot Microsofts plannen behoort.

Het is overigens niet de eerste keer dat Microsoft een bocht van 180 graden maakt met een functionaliteit van haar aankomende spelconsole. Eerder kwam het bedrijf ook al terug op de verplichte webverbinding en de beperking op het doorverkopen van games, nadat dit heel wat controverse had veroorzaakt bij Xbox-fans.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.