Redactie

Kansas

Aan het begin van Kansas (1988) krijg je de Amerikaanse vrijheidsmythe in één enkele scène voor je samengevat: een jongeman (Andrew McCarthy) rent naast een goederentrein, en wordt net wanneer het gevaarte teveel aan snelheid dreigt te winnen binnengesleurd door een andere jongen.

Die laatste is Matt Dillon, een acteur die in de jaren '80 meerdere keren de rol van de getormenteerde tiener speelde (onder meer in Over the Edge en Rumble Fish), die flirt met jeugddelinquentie. Hij werd er aan het einde van dat decennium zelfs zo'n beetje in getypecast: ook in deze Kansas is hij een jonge bankovervaller die zijn brave maar in financiële onmacht verkerende maat mee de penoze insleurt.

Die maat wordt vervolgens, na een reddingsactie waarbij hij de dochter van de gouverneur van Kansas uit een zinkende auto redt, door de lokale bevolking gefêteerd als een held, en vindt een eerlijke job op een boerderij. Maar dan komen er dingen in het spel die hij niet zomaar kan vergeten: zijn duistere geheim, zijn ineens terug opduikende criminele vriend, en de buit.

Donderdag 18 april op MGM Movie Channel om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.