Mobile

Geneva WorldRadio zet in op Bluetooth

Geneva's WorldRadio is op het eerste gezicht een – heel fraaie – klassieke radio met een ingebouwde DAB/DAB+-tuner en FM-ontvanger. Maar onder het chassis gaan een paar opmerkelijke extra's schuil.

Het meest opmerkelijke extraatje is de ingebouwde Bluetooth-ontvanger, die toelaat om deze klassieke verschijning te combineren met nieuwe mediadragers zoals smartphones, tablets en computers. Koppel die draadloos aan de WorldRadio, en je kan van alle audio genieten die je bij onlinediensten aantreft.

Minder baanbrekende maar daarom niet minder praktische features zoals een ingebouwde klok/alarm en een ingebouwde, herlaadbare LiPo-batterij (goed voor 6 uur luisterplezier) tekenen eveneens present, al kan je deze Geneva ook gewoon op het stroomnet aansluiten.

Versterking op maat
Zoals we van Geneva gewend zijn, ziet de WorldRadio er piekfijn uit in z'n geanodiseerd metalen jasje dat beschikbaar is in een rode, zwarte of zilveren uitvoering. Alle versies krijgen een kleurendisplay mee en draaiknoppen waarmee je het volume en de menu's bedient.

Geluid wordt weergegeven door een enkele 7,5 centimeter grote full-range driver, die volgens de fabrikant een laagbereik heeft dat netjes doorloopt tot 70 Hz – behoorlijk indrukwekkend voor een dergelijk product. Maar nog opvallender is de versterking die er achter schuilgaat: wanneer je naar analoge FM-radio luistert gebruikt de WorldRadio analoge versterkingscircuits; met DAB, Bluetooth of de lijningang wordt er overgeschakeld op digitale versterking.

De adviesprijs voor de WorldRadio van Geneva bedraagt 299 euro.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.