Mobile

Galaxy S4 mini duikt op

Wie de Galaxy S4 van Samsung te groot vindt maar wel van de features houdt, is er goed nieuws. Er verschijn nu een opnieuw een mini-versie van het topmodel. Al is 'mini' wel relatief.

Eigenlijk is dit toestel geen echte mini-uitvoering van de Samsung Galaxy S4. Het heeft namelijk hele andere specificaties dan zijn grote broer. De S4 mini heeft geen quad-core maar een dualcore-processor onder het  4,3 inch-beeldscherm liggen. Het interne geheugen bedraagt 8 GB.

Natuurlijk heeft het uiterlijk wel heel veel overeenkomsten met de Samsung Galaxy S4, maar qua specificaties is het toch allemaal een stapje terug. Aan de achterzijde zit een 8 megapixelcamera en videobellen doe je met de 1,9 megapixelcamera aan de voorkant. 

Deze mini-uitvoering heeft wel veel van de leuke functies die de grote broer ook heeft. Zoals de Story Album-functie waarmee je de foto's van een reis of een bepaalde locatie kan bundelen in een fotoalbum op je telefoon. Ook heeft het toestel een infrarood-blaster, waardoor je je telefoon als afstandsbediening voor je TV kunt gebruiken.

Een erg interessante interessante toevoeging van Samsung is de S Health-functie. Door de diverse sensoren in het toestel kun je allerlei zaken monitoren van je lichaam. Zo kun je het aantal stappen meten, hoe lang en hoe goed je slaapt en je hartritme meten. Samsung brengt ook allerlei accessoires uit om deze metingen in samenwerking met de Samsung S4 (mini) te verrichten.

Ook de functies Group Play, WatchOn en de Samsung-messenger ChatOn zijn te vinden op dit toestel.

De Samsung Galaxy S4 mini, die overigens voorzien is van een snelle internetverbinding via 4G, is vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar  in de kleuren Black Mist en White Frost. De losse verkoopprijs voor dit toestel zal 499 euro bedragen. Dat is een behoorlijke prijs voor een toestel dat vooral op het gebied van scherm en chipset niet heel bijzonder lijkt te zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.