Geluid

Futuristische PureDAC bij BMC

BMC Audio kondigde onlangs de PureDAC aan, een hoogwaardige DAC met ingebouwde hoofdtelefoonversterker. Het is meteen ook het eerste toestel in de nieuwe PureLine Series van de Duitse high-end fabrikant.

BMC Audio – kort voor Balanced Music Concept – is een Duitse high-end fabrikant die erg mooie toestellen maakt. Helaas zit er aan die toestellen ook een zeker prijskaartje vast, waardoor ze buiten het bereik van heel wat muziekliefhebbers vallen.

Maar daar komt binnenkort verandering in, want met de nieuwe PureLine-serie kondigt de fabrikant nu een reeks audiocomponenten aan die heel wat betaalbaarder uitvallen. De recent aangekondige PureDAC is het eerste toestel uit de nieuwe reeks, waaraan later nog een PurePhono voor-voorversterker (compatibel met zowel MM- als MC-cartridges) en PureMono eindversterker (met BMC’s eigen Current Injection technology) worden toegevoegd.
 


Gebalanceerd en high-tech
De nieuwe PureDAC doet alvast meer dan de naam van het toestel aangeeft. Hij combineert een hoogwaardige digitaal-analoogomzetter met een gebalanceerd opgbouwde hoofdtelefoonversterker en dito voorversterker, waarbij gebruik wordt gemaakt van BMC’s Digital Intelligent Gain Management (DIGM). Dat systeem belooft het volume te regelen zonder het ingangsignaal in welk opzicht dan ook aan te tasten.

Handig is dat zowel de voorversterker als hoofdtelefoonversterker over gescheiden volumeregelaars beschikken, zodat ze beide apart ingesteld kunnen worden.

Ook BMC's eigen LFE-technologie (Load Effect Free) is van de partij. Die zorgt ervoor dat de stroom- en spanningsbehoeften van een speaker afzonderlijk afgehandeld worden, waardoor de (voor)versterker efficiënter kan werken. De voorversterker van de PureDAC is overigens geïntegreerd in de stroom-spanningsomzetter van de DAC, zodat daar geen extra stage voor voorzien hoefde te worden. 

Op de achterkant van het opvallend vormgegeven toestel – een handelsmerk van de Duitse fabrikant – zien we onder meer een asynchrone USB-aansluiting en ingangen op AES/EBU, Toslink and coax. Voor de uitvoer van het analoge signaal zijn er zowel gabalanceerde (XLR) als ongebelanceerde uitgangen (RCA) aanwezig, evenals BMC's eigen BMC-link voor een rechtstreeks aansluiting op de versterkers van het merk.
 


Verwacht in tweede kwartaal 2013
De PureDAC van BMC wordt in het tweede kwartaal van 2013 bij de BMC-dealers verwacht. Een officiële prijs is nog niet bekendgemaakt, maar die zou waarschijnlijk iets boven 1.200 euro komen te liggen. 

Voor meer informatie over de producten van BMC kan je terecht op de website van BMC Audio of op de website van Benelux-importeur Sonority Audio.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.