Mobile

Full HD-tablets worden goedkoper

Met de nieuwste Asus-tablet krijgt de consument een interessante alternatief voor de iPad onder de neus geschoven. De combinatie van Full HD met een lage prijs maken de MeMO Pad FHD 10 best interessant.

De nieuwe Asus heeft een 10,1 inch IPS-scherm waarop 1.920 x 1.200 pixels verschijnen. Niet zoveel als op de laatste generatie iPad, maar behoorlijk veel en op het niveau van de meeste Android-toppers qua tablets. De motor van het toestel is geen ARM-processor zoals gewoonlijk, maar een Intel Atom Z2560-chip. De MeMO Pad draait Android 4.2, aangevuld met wat eigen apps.

Ondanks de Atom-chip, stelt Asus dat de tablet tot 10 uur op een batterijlading blijft werken. In het verleden zou zoiets ondenkbaar zijn, daar Intel Atom-processors grootverbruikers waren die veel stroom nodig hadden. De nieuwste iteraties zijn echter in reactie op de concurrentie van ARM-chips (zoals in de meeste telefoons en tablets gebruikt) veel zuiniger geworden.

De goedkoopste versie van de MeMO Pad heeft 16 GB opslagruimte en kost 329 euro. Voor een versie met 32 GB betaal je bij andere merken vaak significant meer, maar bij deze Asus is de 32 GB-uitvoering slechts 20 euro duurder. De tablet is verkrijgbaar in blauw, wit en – toch ook vrij ongewoon – roze.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.