Redactie

Film: The Bourne Legacy

Matt Damon had geen zin in een vierde film rond Jason Bourne, wat meteen het einde leek voor deze spannende actiereeks. Maar dat is buiten Hollywood gerekend, die altijd bereid is om waanzinnige plotwendingen te accepteren als dat maar garant staat voor een nieuwe sessie ‘kassa, kassa’.

Maar gelukkig is The Bourne Legacy geen opportunistische reboot zoals de recente Spiderman-film, maar eerder een uitbreiding op de oorspronkelijke trilogie. Deze keer staat een 'collega' van Jason Bourne centraal, een zekere Aaron Cross (Jeremy Renner, Hawkeye uit The Avengers). Ze delen heel wat met elkaar, zoals een geschifte opleiding slash genetische manipulatie en een zekere aanleg voor het creëren van gewelddadige chaos. 

Het is dan ook bijzonder dom van The Pentagon dat ze besluiten alle betrokken bij het ultrageheime programma rond de superagenten van kant te maken – kwestie van perslekken te voorkomen. Uiteraard schieten ze er  vlotjes naast, en maken ze van Cross een tweede Jason Bourne. Een rebel uit eigen rangen, met andere woorden. Amok, gegarandeerd.

Wat volgt is eigenlijk één grote achtervolging, met een abrupt einde dat één ding duidelijk maakt: er komen nog Bourne-films. Spannend, dat wel, maar je blijft meer op je honger zitten dan bij de Matt Damon-films.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.