Redactie

Face/Off

Wat fladderen de duiven weer fotogeniek weg, wat suizen de kogels weer dartel door het decor, wat loopt iedereen weer fijn te overacten. Jazeker, je moet hier wel in een film van de Hongkongse cineast John Woo zitten, die met Face/Off voor het eerst de formule die hem groot maakte ook overzette naar een Amerikaanse productie.

John Woo is de man van de vuurballetten. Zijn Hongkongse prenten (Hard Boiled, The Killer, Bullet in the Head) hadden van begin tot einde dezelfde energie als de finale van een Amerikaanse actiefilm, en alle tegenstanders vlogen donders fotogeniek het decor in na de impact van een kogel.

Die formule bleef een beetje achterwege bij Hard Target en Broken Arrow, zijn twee eerste Amerikaanse exploten, maar voor Face/Off tapte hij weer helemaal uit het oude vaatje. Ook het verhaal is mesjoche (flik John Travolta wisselt van gezicht met gangster Nicolas Cage om diens bende op te rollen, maar dan komt de ene vrij en vliegt de andere in de gevangenis), en de manier waarop de twee hoofdacteurs elkaars trekjes proberen over te nemen is hilarisch.

Dinsdag 26 februari op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.