Geluid

Exclusieve Linn-platenspeler met whiskygeur

Een vinylplaat beluisteren en ondertussen een glas fijne whisky degusteren, wat kan een mens meer willen. Dat moeten ze bij het Schotse Linn blijkbaar ook denken, want hun nieuwste platenspeler is geconstrueerd uit whiskyvaten van het prestigemerk Highland Park.

Het is duidelijk dat de Whisky Cask-editie van de Sondek LP12-platenspeler nogal exclusief is. Er worden maar een veertigtal gebouwd, en verwacht wordt dat die allemaal over de toog gaan aan 25.000 pond per stuk. Dat is omgerekend bijna 30.000 euro. Om de aankooppijn te verzachten, schenkt Linn bij elk apparaat een fles Highland Park-whisky van 40 jaar oud. 

We zijn even gaan loeren in de catalogi van enkele whiskyhandelaars – die wij geheel toevallig hebben liggen – en daaruit blijkt dat je typisch voor zo'n fles 900 tot 1.000 euro betaalt. Een aardige noot, maar whisky van Highland Park is op zijn beurt ook vrij exclusief. Dat heeft onder andere te maken met de locatie van de distillerij op de verre Orkney-eilanden.

De aanleiding van het initiatief is niet ver te zoeken: Linn bracht ongeveer veertig jaar geleden de Sondek LP12-platenspeler uit, wat meteen de doorbraak vormde voor het Schotse merk. Heden ten dage is Linn vooral bekend van zijn premium-netwerkspelers, en voor Linn Music, een eigenwijze label en muziekwinkel gespecialiseerd in hoge definitie-audio.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.