Geluid

EA Sports en Monster lanceren gaming headsets

Gamers die op zoek zijn naar een premium headset, kunnen rijkhalzend beginnen uitkijken naar de release van de EA Sports MVP Carbon. Een heel aparte headset die het logo draagt van de spelontwikkelaar, maar ontwikkeld werd door Monster – bekend van onder meer de populaire Beats by Dr. Dre hoofdtelefoons.

Dat gameontwikkelaar Electronic Arts en Monster de handen in elkaar slaan voor de ontwikkeling van een reeks gamingheadsets is eigenlijk al even bekend – die aankondiging werd in januari op CES de wereld al ingestuurd.

Maar toen leek het er nog sterk op dat de eerste headset uit de nieuwe reeks – de EA Sports MVP Carbon by Monster – alleen voor de Amerikaanse markt bestemd zou zijn. Intussen is echter bekend gemaakt dat de opvallende headset ook de oversteek maakt naar Groot-Brittannië, waar hij vanaf april in de winkelrekken verschijnt. En dat betekent vaak dat een Europese release niet ver af meer is…

Premium
Wat je mag verwachten van de EA Sports MVP Carbon by Monster – een hele mond vol – is een on-ear headset met 30 millimeter drivers. Om zich te onderscheiden van de grijze massa, krijgt de set een markant design aangemeten waarbij gebruik gemaakt wordt van carbon, zoals de naam al aangeeft. 

Maar we zien ook een aantal opvallende features terug. Zo is de EA Sports MVP Carbon de eerste hoofdtelefoon die gebruikmaakt van Monsters HDHS, wat staat voor High Definition Headphones Surround. HDHS werkt met AstoundSound-technologie, surroundprocessing die een realistischere hi-def ervaring belooft dan met 5.1-processing mogelijk is. Niet aleen bij games, maar ook bij film of muziek.

De MVP Carbon is overigens universeel inzetbaar – Monster belooft dat de headset perfect werkt met zowel PC's als gameconsoles, meer bepaald de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii.

Beschikbaarheid
Over een Europese introductie van de EA Sports MVP Carbon by Monster hebben we nog geen nadere details, maar over het kanaal wordt de headset al vanaf april bij de dealers verwacht. De hoofdtelefoon – beschikbaar in wit en zwart – zal er 199.95 GBP kosten.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.