Geluid

Drie nieuwe microcomponenten bij TEAC

TEAC breidt zijn aanbod compacte stereocomponenten uit. De Reference 700-serie wordt versterkt met de NP-H750 netwerkreceiver en CD-H750 cd-speler, terwijl de CR-H260i cd-receiver de Reference 200-serie vervoegt.

,

Helemaal bij de tijd
De nieuwe NP-H750 combineert twee populaire thema's: een compacte stereoversterker en een netwerkluik dat volledig in het teken staat van een vlotte, desgewenst draadloze digitale muziekbeleving.

Dat laatste uit zich onder meer in de aanwezigheid van WLAN- en AirPlay-functionaliteit, waarmee muziek eenvoudig via de receiver afgespeeld kan worden via tal van bronnen. Tel daar nog DLNA-compatibiliteit bij, internetradio via vTuner en een asynchrone USB-aansluiting, en het mag duidelijk zijn dat je met dit kleintje heel wat kanten uit kan.

Voor de D/A-omzetting doet TEAC een beroep op chips van Burr-Brown, meer bepaald de PCM1795. Die weet digitale bestanden netjes om te zetten naar het analoge domein in resoluties tot 24-bit/192kHz.

Wie nog steeds niet zonder schijfjes kan – en zo zijn er nog heel wat muziekliefhebbers – krijgt met de CD-H750 ook nog een leuke cd-speler voorgeschoteld. Ook die maakt gebruik van D/A-conversie met Burr-Brown chips, al gaat het hier om de PCM1791A. 

De DAC wordt overigens niet alleen ingezet voor het decoderen van cd-schijfjes. Wie een iOS-toestel heeft (zoals een iPhone) kan die rechtstreeks op de USB-poort vooraan aansluiten, waarna de TEAC ook die gegevensstroom digitaal uitleest.

Daarnaast is de USB-ingang eveneens geschikt voor het afspelen van muziek vanaf een USB-stick, en is er zelfs een opnamefunctie via USB voorzien.

 

Alles-in-één
Een trapje lager in het TEAC-aanbod – meer bepaald in de Reference 200 Serie – zien we ook nog een nieuwe machine die een cd-speler en compacte receiver combineert in één chassis. Een all-in-one dus, en wel eentje die bijzonder veelzijdig voor de dag komt.

Naast een versterker, radiotuner en cd-loopwerk, krijg je immers ook beschikking over Bluetooth, een SD/SDHC-kaartlezer en een USB-aansluiting.

Wanneer we de nieuwe TEAC's precies in de winkel mogen verwachten en aan welke prijs is ons nog niet helemaal duidelijk.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.