Redactie

Devolo breidt je draadloos netwerk uit

Met de dLAN 500 Wi-Fi en dLAN TV Sat Multituner heeft Powerline-specialist Devolo weer wat nieuws in huis. De eerste adapter breidt het bereik van je draadloze thuisnetwerk uit, de tweede maakt het mogelijk om satelliet-tv te verspreiden via het stroomnet.

Met de dLAN 500 Wi-Fi belooft het heel eenvoudig te worden om overal in huis een betrouwbare draadloze internetverbinding te creëren. De dLAN 500 Wi-Fi is een erg compacte netwerkadapter die gebruikmaakt van de bestaande elektriciteitsbedrading in huis.

De adapter heeft de vorm van een gewone stekker en past in ieder stopcontact. Zo is overal in huis een optimaal bereik mogelijk, ook op plaatsen waar je router het signaal niet voldoende versterkt.

De netwerktechnologie van Devolo zou laptops, tablets of smartphones probleemloos in contact brengen met het sterkste Wi-Fi-signaal. Als toemaatje verbruikt de dLAN 500 Wi-Fi volgens de fabrikant ook minder stroom dan vergelijkbare adapters.

Eind februari 2013 lanceert Devolo de dLAN 500 Wi-Fi officieel in de Benelux. Een officiële adviesprijs is voorlopig nog niet bekend.

Satelliet-tv op alle toestellen in huis
Op de aankomende CeBIT-beurs (van 5 tot 9 maart in Hannover, Duitsland) belooft Devolo ook de nieuwste generatie van zijn satelliet-tv-systeem te demonstreren. Deze kit maakt net als de Wi-Fi-adapters gebruik van het bestaande elektriciteitsnetwerk in huis voor het verzenden van een satelliet-tv-signaal.

De dLAN TV SAT Multituner heeft twee geïntegreerde tv-ontvangers. Dat betekent dat je als gebruiker naar één zender kan kijken en gelijktijdig een programma op een andere zender kan opnemen. Als dat niet genoeg is, zijn twee ontvangers te combineren, zodat vier kanalen gelijktijdig te ontvangen zijn.

Verder kun je met de nieuwe dLAN TV SAT Multituner ook (HD)TV-signalen streamen naar mobiele apparaten zoals laptops, smartphones en tablets met behulp van de devolo-app. Daarmee heb je overal in huis een draadloos televisiesignaal.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.