Geluid

Denon luidspreker dubbelt als tv-stand

Op IFA pakt Denon uit met de TV Speaker Base DHT-T100, een actieve luidspreker voor televisies die ook dubbelt als verhoogje voor die laatste. Daarmee lijkt deze Denon alvast een echte uitdager voor de Bose Solo TV, zowel wat het concept als de prijs betreft.

De TV Speaker Base DHT-T100 wordt door Denon naar voor geschoven als een all-in-one luidsprekersysteem dat een heel specifieke roeping heeft: het geluid van je televisie verbeteren zonder de woonkamer meteen om te toveren in een luidsprekerpaleis.

De DHT-T100 is dan ook geen opvallend apparaat geworden, maar een eerder anoniem vormgegeven toestel dat desgewenst gewoon onder de televisie geschoven kan worden waar het dan dubbelt als tv-stand. Dat laatste is mogelijk met tv's tot 50 inch of 27 kilogram.

Dit concept lijkt overigens sterk op de idee achter de Bose Solo TV, die ongeveer hetzelfde kunstje flikt. De Denon DHT-T100 is echter een stuk lager geprijsd dan de Bose: hij kost amper 299 euro,

Klankmatige meerwaarde
Toch belooft de Denon TV Speaker Base op klankmatig vlak een meerwaarde aan het geluid te geven, met een rijke en heldere klank waar meer bas en diepgang in zit dan bij de ingebouwde tv-luidsprekers.

Aan de aansluitkant vinden we zowel analoge als digitale inputs, aangevuld met ondersteuning voor apt-X Bluetooth. HDMI-ingangen ontbreken echter, iets wat we toch een beetje vreemd vinden op een audiotoestel dat zo duidelijk naar de tv lonkt.

De bediening verloopt via je tv-afstandsbediening of de toetsen op de voorkant van het toestel. Denon belooft alvast dat zowel de installatie en bediening uiterst eenvoudig zijn.

Wie de Denon TV Speaker Base DHT-T100 zelf in actie wil horen, kan vanaf midden oktober kennismaken met het toestel. Dan wordt het immers bij de merkdealers verwacht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.