Beeld

De nieuwste tv-features van Panasonic

Regen en zelfs sneeuw in Nice, het is niet meteen het weer dat je verwacht aan de Côte d'Azur. Maar als Panasonic zijn nieuwe televisies voorstelt is het slechte weer snel vergeten.

,

De sleutelwoorden voor alle Panasonic-producten in de line-up voor 2013 zijn: Intelligent, Design, Connectivity, High Performance en Ecology. Vijf termen die op zich niet zoveel zeggen, maar met een woordje uitleg erbij wordt al snel duidelijk wat Pansonic daarmee bedoelt.
 


Eenvoud in gebruik
Specifiek voor televisies vertaalt het 'Intelligent'-sleutelwoord zich in een eenvoudiger gebruik. Geen overbodige luxe met al die extra features op een televisies.

Om de bediening zo eenvoudig mogelijk te maken introduceert Panasonic 'My Home Screen'. Start je de televisie op, dan kom je voortaan onmiddellijk terecht op je eigen Home Screen. Beschouw het een beetje als je persoonlijke desktopomgeving waar het televisiebeeld uiteraard centraal staat, maar waar je ook je favoriete apps en webbookmarks een plaats geeft.

My Home Screen is aanpasbaar naar eigen smaak: Panasonic biedt een aantal kant en klare lay-outs waaruit je kan kiezen maar je kan ook zelf je scherm opbouwen.
 


Je kan dus afhankelijk van wat je wil doen een ander Home Screen kiezen. Of definiëer per familielid een Home Screen. Op de modellen met een ingebouwde camera kan je die zelfs laten selecteren door gewoon voor de tv plaats te nemen en 'My Home screen' in de microfoon te zeggen. 
 

Stemherkenning
Inderdaad, de nieuwste toestellen ondersteunen nu ook stemcommando's. Daarvoor gebruik je de microfoon die in de remote zit.

Naast het selecteren van het 'Home Screen' zijn er ook zoekopdrachten. Daarbij kan je onmiddellijk specifiëren waar de televisie moet zoeken. Bijvoorbeeld: 'Search The Big Bang Theory in EPG', en de tv zoekt op wanneer onze favoriete geeks op het scherm verschijnen. Met 'Search The Avengers in Internet' zoek je meteen via het internet naar je geliefde superhelden.

 

,

Viera Remote App
Ook de nieuwe remote-app voor smartphones en tablets ziet er erg goed uit. Ze is overzichtelijk en biedt heel wat mogelijkheden.

'Swipe en Share' laat je toe om media of webpaginas eenvoudig te delen tussen de app en het scherm. De functie is verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Door met twee vingers te vegen deel je de media niet alleen met het andere toestel maar bewaar je ze er ook.

Met 'Remote Play' bekijk je televisiebeelden op je tablet. Andere ingangen kan je niet streamen naar een mobiel toestel, enkel de tv-tuners. 'Smart Calibration' is dan weer een ideale toevoeging voor installateurs die via deze handige app je televisie kunnen calibreren.
 


Dubbele Tuner
Op de topmodellen (ZT60, VT60, WT60 en DT60) voorziet Panasonic ook een Twin HD-tuner. Terwijl je kijkt naar een zender, kan je in de zenderlijst onmiddellijk een preview van de andere zenders zien. Of je neemt op en kijkt tegelijk naar een andere zender, of je streamt een zender naar een tablet terwijl je op televisie naar wat anders kijkt.

Erg leuke functies, maar in Vlaanderen helaas van beperkt nut tot Telenet eindelijk een CAM met smartcard beschikbaar maakt zodat we de settopbox achterwege mogen laten.

Deze YouTube video geeft alvast een demo van de meeste features. Of ga even langs de Panasonic-website voor een volledig overzicht.
 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.