Mobile

Connected op de fiets met Garmin

Navigatiespecialist Garmin kondigde op CES twee online gps-fietscomputers voor, helemaal toegespitst op de wielersport: de Edge 510 en de Edge 810. 

,

De Edge 810 en 510 zijn volgens Garmin de eerste GPS­-fietscomputers met geïntegreerde communicatiefuncties die ook beschikken over alle functies die het vorige gamma zo succesvol hebben gemaakt (de Edge 800 en Edge 500).

Opvallend is de link die de nieuwe fietscomputers kunnen leggen met je smartphone. Wanneer je ze via Bluetooth verbindt met je smartphone (compatibel met Apple- en Android-smartphones), bieden de Edge 810 en 510 vanaf je fiets directe toegang tot talrijke communitydiensten: opvolging van op afstand en in real-time van de prestaties (live tracking), delen van de prestaties op sociale media, actuele weerberichten, enzovoort.

Ook draadloze dataoverdracht zonder de smartphone boven te halen behoort tot de mogelijkheden via de Garmin Connect Mobile app, die vanaf vandaag beschikbaar is.

Op de Garmin Edge 810 en 510 is het nog wachten tot februari. De Edge 810 haal je in huis vanaf 449 euro, voor de 510 betaal je minimum 299 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.