Redactie

Carlito’s Way

Tien jaar na het fenomenaal rauwe Scarface draaide Brian De Palma opnieuw een film over een Centraal-Amerikaanse gangster, alweer met Al Pacino in de hoofdrol. Maar waar die met Tony Montana in essentie een straatschoffie in dure kleren neerzette, dat door het leven walste met het volume op het maximum, zwelgend in een orgie van ziek geweld en drugs, speelt hij met Carlito Brigante een gelouterde ziel.

Een die net zijn lesje heeft geleerd na een dertig jaar lange lange gevangenisstraf, en terug in zijn oude buurt komt met de vaardigheden en de diepe mensenkennis van een topgangster, maar niet meer diens meedogenloosheid. Vooral de schietpartij in de biljartzaal, die hem terug in zijn oude routines dwingt, hakt er na twintig jaar nog steeds in. Ondanks een paar eerste indiscreties zoekt hij toch nog de weg naar een eerlijk leven, maar dan gaat hij aan de slag in een nachtclub waar al het foute volk komt.

Pacino blijft – na Michael Corleone in de Godfather-films, Tony Montana in Scarface en Brigante in Carlito's Way – de vleesgeworden topgangster. Hey Al, speel je er alsjeblieft gauw nog eens eentje?

Zaterdag 22 juni op 2BE om 22u50

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.