Geluid

Bowers & Wilkins presenteert P7 hoofdtelefoon

Met de P3, P5 en C5 heeft Bowers & Wilkins al een drietal fraaie hoofdtelefoons in het aanbod. Daar kan nog meer bij, moeten ze gedacht hebben. En dat blijkt, want vandaag wordt de P7 onthuld – een over-ear model.

De P7 is daarmee meteen een primeur, want tot nu toe hield Bowers & Wilkins het bij in-ear en over-ear modellen. Wat de P7 wel gemeen heeft met zijn broertjes, is het beoogde inzetgebied. Ook de P7 mikt immers vol op mobiele gebruikers.

De hoofdtelefoon kreeg dan ook enkele handige extra's mee voor onderweg, zoals een vouwbaar design en een verwisselbare kabel met microfoon en afstandsbediening.

Daarnaast springt ook de materiaalkeuze in het oog. Zo zijn alle bewegende delen vervaardigd van geborsteld staal, bijvoorbeeld bij het ingenieuze vouwmechanisme. De hoofdband en oorkussens zijn gemaakt van een luxe zachte leersoort, waardoor de hoofdtelefoon erg comfortabel belooft te zijn, ook bij langere luistersessies.

Topmodel
Ook onderhuids paste B&W heel wat know-how toe, die ervoor moet zorgen dat de P7 de best presterende hoofdtelefoon is die de Britse fabrikant ooit maakte. Bowers & Wilkins belooft dan ook dat de geluidsprestaties niets minder dan een openbaring zullen zijn. Zo zou de bas strakker zijn, stemgeluid zou veel gedetailleerder klinken en er belooft ook is een geweldig gevoel van ruimte, balans en helderheid over het gehele frequentiebereik te zijn, aldus B&W.

Het over-ear design belooft eveneens voor een uitstekende geluidsisolatie te zorgen en een hoge mate van comfort. Het ontwerp behoudt ruimte tussen de drive unit en het oor, wat moet leiden tot een beter stereobeeld en optimale luisterervaring.

Prijs en beschikbaarheid
De Bowers & Wilkins P7 komt nog deze maand op de markt en gaat 399 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.