Geluid

Bose introduceert AE2w Bluetooth-hoofdtelefoon

Bose heeft een uitgebreid gamma hoofdtelefoons in het aanbod, maar een Bluetooth-hoofdtelefoon ontbrak voorlopig nog. Daar doet de Amerikaanse fabrikant nu wat aan met de introductie van de AE2w, een hoofdtelefoon die zowel draadloos als met een kabeltje gebruikt kan worden.

De nieuwe Bose AE2w Bluetooth-hoofdtelefoon is een nieuwe variant op de eerder verschenen Bose AE2 en AE2i hoofdtelefoons. Van die modellen leent de nieuwkomer de Bose-geluidssignatuur, het ontwerp en een hoogstaand draagcomfort, zo geeft de fabrikant alvast mee.

Nieuw is dat je voortaan ook draadloos aan de slag kan, meer bepaald dankzij de afneembare Bluetooth-module die op de linkerkant van de hoofdtelefoon is bevestigd.

Markant is dat de complete Bluetooth-module volgens Bose slechts evenveel weegt dan een kabel, terwijl ze toch een geïntegreerde, (via USB) heroplaadbare batterij bevat.

De batterij houdt het in normale omstandigheden zo'n 200 uur uit in stand-by. Kom je onderweg toch met een lege batterij te zitten, dan kan je desgewenst ook verder luisteren met het bijgeleverde kabeltje.

Geoptimaliseerd voor iPad
Voor de draadloze overdracht van muziek maakt de nieuwe Bose AE2w gebruik van het A2DP-protocol, waardoor de hoofdtelefoon geschikt is voor het leeuwendeel van de huidige Bluetooth-apparaten. Het draadloze bereik zou daarbij zo'n negen meter bedragen.

Wie een iPad bezit kan echter ook bepaalde functies van de tablet bedienen van op de hoofdtelefoon. Bovendien wordt het batterijniveau van de hoofdtelefoon dan ook op het scherm van de iPad weergegeven, waar je met niet-iOS-toestellen op de LED's op de hoofdtelefoon kan afgaan om het batterijniveau te controleren.

Het pairen van de hoofdtelefoon belooft bijzonder makkelijk te gaan: je moet alleen de twee knoppen van de Bluetooth-module even indrukken.

Bovendien kan de hoofdtelefoon tegelijkertijd op twee apparaten aangesloten worden, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om te schakelen tussen video's of muziek op je iPad en inkomende gesprekken op je smartphone. Er zit immers ook een microfoon op de Bose AE2w.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Bose AE2w Bluetooth-hoofdtelefoon is vanaf 27 mei 2013 verkrijgbaar in een zwarte uitvoering, en dat voor een adviesprijs van 249,95 euro.

Ook de eerder verschenen Bose AE2 en AE2i hoofdtelefoons, waarop de AE2w gebaseerd is, blijven overigens gewoon verkrijgbaar. Voor die twee versies betaal je respectievelijk 149,95 en 179,95 euro.

De hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar bij de Bose-dealers en via de Bose-website

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.