Geluid

Betaalbare hiFace USB-DAC bij M2Tech

De hiFace DAC van M2Tech is niet groter dan een USB-stick, en toch belooft hij prestaties van formaat. Opvallend zijn de ondersteuning voor hi-res bestanden tot 384kHz/32-bit en… de bescheiden prijs.

M2Tech heeft al langer een aantal fraaie audio-accessoires in het aanbod die erg interessant zijn voor wie een computer als muziekbron inzet. Met name de hiFace-lijn is aanlokkelijk  – zowel omwille van het prijskaartje als de prestaties van de producten. 

Met de nieuwe hiFace DAC – die in de loop van april bij de dealers wordt verwacht – belooft het aanbod er alleen maar beter op te worden voor budgetbewuste muziekliefhebbers.

Familietraditie
Net als bij de hiFace en hiFace Two – twee USB-audio-interfaces die een hoogwaardig digitaal signaal kunnen uitsturen vanuit je computer – is de hiFace DAC een toestelletje dat amper groter is dan een USB-stick (88 x 20 x 14mm) en rechtstreeks op een USB-poort wordt aangesloten.

Het inzetgebied ziet er echter heel anders uit: de hiFace DAC is immers een volwaardige digitaal-naar-analoog omzetter. Met andere woorden: hij verwerkt het digitale signaal dat hij via USB ontvangt en zet het meteen om naar het analoge domein, zodat muziek meteen naar een versterker gestuurd kan worden in een kwaliteit waarvan de ingebouwde geluidschip van je pc alleen maar kan dromen.

Voor de verbinding met je stereoset (of hoofdtelefoonversterker) is er een 3,5 millimeter stereo-uitgang voorzien, die voor een signaal van 2 Vrms zorgt. Daarmee belooft de hiFace DAC niet alleen een erg ruim aanbod versterkers van muziek te voorzien, maar kan hij ook hoofdtelefoons aansturen met een gemiddelde tot hoge impedantie. 

Ruime compatibiliteit
Maar niet alleen de formfactor en functionaliteit maken van de hiFace DAC een interessante nieuwkomer. Aangezien de DAC USB 2.0 Audio Class-compatibel is, weet hij bijvoorbeeld net zo makkelijk raad met muziek in CD-formaat (16-bit/44 kHz) als met hi-res bestanden. Bij die laatste houdt de hiFace DAC het overigens pas voor bekeken bij 384kHz/32-bit. 

Daarnaast kan de DAC ook gekoppeld worden aan een ruim aanbod pc-systemen. Zo is er ondersteuning voor Windows, Mac OS en ook Linux. Voor Mac (vanaf 10.6.4) en recente Linux-computers is er zelfs geen extra driver benodigd, Voor Windows-machines is dat wel het geval, maar daardoor wordt de hiFace wel meteen geschikt voor Windows XP, Vista, Windows 7 en Windows 8.

Koopje?
De adviesprijs voor de M2Tech hiFace DAC is misschien nog wel de leukste verrassing: voor amper: 225 euro haal je dit toestelletje al in huis.

Voor uitgebreidere informatie en de specificaties kan je terecht op de M2Tech-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.