Beeld

BenQ W1500 pakt uit met Wireless HDMI

BenQ's nieuwe W1500 Full HD-projector zet niet alleen in op beeldkwaliteit en een uitgebreide featureset, hij heeft ook Wireless HDMI aan boord. Oftwel: gedaan met lange HDMI-kabels wegwerken!

,

Bij de installatie van een projector komen steeds een aantal specifieke aandachtspunten kijken, met name wanneer je het toestel tegen het plafond monteert. Zo heb je meestal geen andere keus dan aan de slag te gaan met lange HDMI-kabels om de beamer van beelden te voorzien.

Dat is bij de W1500 niet langer het geval: met de bij het leveringspakket inbegrepen WHDI-dongles (Wireless HDMI) belooft de nieuwe BenQ-projector spelenderwijs eersteklas audio- en videosignalen over te brengen, en via Wi-Fi draadloos signalen over te dragen naar de Blu-ray-speler of de gameconsole. Zelfs 3D-inhoud kan op deze manier probleemloos overgebracht worden.

Erg uitgebreide featureset
Maar er is meer dat voor de W1500 pleit. Zo belooft BenQ dat de nieuwkomer – die beelden weergeeft in Full HD-resolutie (1.080p) – zich uiterst flexibel laat installeren, dankzij de 1,6-voudige zoom en lensshift. Het elegante design in wit/zilver zorgt er dan weer voor dat deze projector ook niet uit de toon valt in een modern ingerichte woonkamer.

Om een optimale beeldkwaliteit te garanderen, maakt de BenQ W1500 gebruik van frame-interpolatietechnologie, waarmee tussenbeelden berekend worden. Soepel verlopende bewegingssequenties, zonder wiseffect, voor actiefilms en sportmanifestaties zijn het resultaat, zo claimt de fabrikant.

Dankzij de ISFccc (Imaging Science Foundation) gecertificeerde kalibratie worden contrast, scherpte en kleurweergave automatisch aangepast, waardoor op de plaats van opstelling en met de gegeven lichtratio de best mogelijke resultaten bereikt worden.
 


Voor output via verschillende bronnen, zoals de Blu-ray-speler of spelconsole, kunnen de optimale instellingen telkens opgeslagen worden en op elk moment met een enkele druk op de knop weer worden opgeroepen.

Het kleurmanagementsysteem biedt verder de mogelijkheid individuele instellingen te selecteren voor verfijning van de kleuren wat betreft contrast, helderheid, kleurtemperatuur, gamma en witbalans.

Dankzij twee HDMI-aansluitingen op de beamer is het ook mogelijk om tegelijkertijd meerdere apparaten aan te sluiten.

Makkelijk transporteerbaar
Daarnaast heeft de BenQ W1500 ook nog enkele features aan boord die we minder vaak terug zien op projectoren voor de thuisbioscoop.

Zo zijn er bijvoorbeeld twee geïntegreerde luidsprekers aan boord met SRS WOW HD-technologie die de geluidsweergave voor hun rekening kunnen nemen wanneer je de projector niet kan aansluiten op een externe hifi- of surroundset. 

Door het geringe gewicht (amper 3,9 kilogram) en de 'Quick Cooling'-functie kan de projector direct na gebruik vervoerd worden.

Via de SmartEco-modus kan de levensduur van de lamp verlengd worden tot 6.000 uur, het dubbele van de standaard modus. 

Beschikbaarheid
De nieuwe BenQ W1500 is vanaf maart verkrijgbaar voor een prijs van 1.799 euro, wat alvast niet overdreven veel lijkt wanneer je de specificaties even doorloopt.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van BenQ.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.