Mobile

Belgische modetopman naar Apple

Apple heeft officieel aangekondigd dat het Paul Deneve, voormalig CEO van modehuis Yves Saint Laurent, aangeworven heeft. Volgens Bloomberg is Deneve aangenomen om aan ‘speciale projecten’ te werken. Bovendien zal hij rechtstreeks rapporteren aan Apple-topman Tim Cook.

AppleInsider publiceerde gisteren al dat een anonieme bron bevestigd had dat Paul Deneve voor Apple zou werken. Niet veel later werd het gerucht als feit bestempeld.

De anonieme tipgever meldde ook dat de Belg de functie van John Browett zou overnemen. Deze retail chief nam vorig najaar ontslag en Apple was nog altijd op zoek naar een vervanger. Volgens Bloomberg zou Deneve echter een andere functie krijgen en niet verantwoordelijk zijn voor retail.

Over welke speciale projecten het precies zal gaan, is nog onbekend. Volgens de geruchtenmolen is de kans groot dat Deneve mee zal werken aan het design van de iWatch.

Tim Cook zei tijdens een interview op de D11 Conference in mei nog dat hij erg geïnteresseerd was  in ‘draagbare technologie’. Cook meldde eveneens dat je mensen wel moet overtuigen om bijvoorbeeld een horloge te dragen.

Ook al lijkt het een vreemde overstap van een modehuis naar een technologiebedrijf, Deneve is geen onbekende bij Apple. Na zijn technische opleiding aan de Stanford University werkte hij van 1990 tot 1997 als sales- en marketingverantwoordelijke voor Apple Europe.

Onze collega’s van CNET hebben Apple gecontacteerd voor meer informatie. Voorlopig krijgen ze geen commentaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.