Mobile

Archos kondigt Android-smartphones aan

Archos heeft de jongste jaren een lange weg afgelegd: van PMP-specialist tot tabletfabrikant. En nu voegt het Franse bedrijf ook smartphones toe aan het aanbod, met drie toestellen die eind mei in de winkel liggen.

Met deze drie smartphones zet Archos dus een nieuw hoofdstuk in, waarbij het mikt op betaalbare toestellen die echter wel over alle toeters en bellen beschikken die de eindgebruiker verwacht.

Zo geeft Archos aan dat elke smartphone uit het nieuwe gamma uitpakt met een superslank design, een IPS-scherm met enorme kijkhoek, een krachtige quad-core processor en zelfs de mogelijkheid om dual-simkaarten te gebruiken, zodat het bijvoorbeeld mogelijk wordt om een privenummer en professioneel nummer te combineren op één toestel. 

De eerste modellen die we eind mei in de winkels kunnen verwachten, zijn de Archos 35 Carbon (89 euro), de Archos 50 Platinum (219 euro) en de Archos 53 Platinum (269 euro). Zoals de naam aangeeft, variëren de schermen van deze toestellen in grootte van 3,5-inch tot 5,3-inch.

Dat Archos vertrouwen heeft in het kunnen van de toestellen blijkt alvast uit het persbericht. Daarin claimt Archos immers dat de Archos 50 Platinum – voorzien van een 5-inch full-black IPS-scherm, een quad-core 1,2 GHz CPU en een 8-megapixelcamera – een vergelijkbare gebruikservaring biedt als de Samsung Galaxy S3, maar dan voor de helft van de prijs.

Voor specificaties en gedetailleerde informatie over de Archos-smartphones kan je terecht op de Archos-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.