Geluid

Apt-X Bluetooth-receiver bij in-akustik

Universele Bluetooth-ontvangers hebben één groot nadeel: meestal stelt de klank niet zo heel veel voor. De nieuwe Bluetooth Receiver van in-akustik belooft die fout alvast niet te maken, en wel dankzij apt-X-ondersteuning.

De Bluetooth Receiver – dat is de oficiële naam van het toestelletje – van in-akustik is in wezen een eenvoudige oplossing om draadloos muziek van een smartphone, tablet of pc bij een stereotoestel te krijgen. 

Het kleine kastje van amper 7,6 bij 2 bij 7 centimeter, laat zich draadloos verbinden met alle toestellen die muziek via Bluetooth kunnen versturen (A2DP-compatibel), waarna het signaal via een kabel analoog naar een hifiset of een ander toestel met een stereo-ingang wordt versast.

Voor eigenaars van een apt-X-compatibele telefoon of tablet biedt de Bluetooth Receiver echter nog een bijkomend voordeel: apt-X-ondersteuning.
 


Die technologie maakt het mogelijk om muziek in quasi CD-kwaliteit te streamen via Bluetooth, wat een aanzienlijk betere geluidskwaliteit mogelijk maakt dan een gewone A2DP-verbinding.

Tel daar nog bij dat in-akustik – geen onbekende naam in het hogere segment met stroom- en audiokabels – ook de nodige aandacht besteedde aan een kwalitatieve omzetting van het digitale signaal naar het analoge domein, en je hebt een kastje dat op z'n minst veelbelovend klinkt.

De Bluetooth Receiver van in-akustik wordt rond deze tijd in de winkel verwacht en draagt een prijskaartje van om en bij de 89 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.